Blog

Velikonoční prázdniny 19.4. - 22.4.2019

03.04.2019 12:58

Letošní velikonoční prázdniny jsou od pátku 19.4. do pondělí 22.4. Ve čtvrtek 18.4. jsou velikonoční prázdniny v ZŠ, počítáme tedy s omezeným provozem MŠ. 

Zapisujte, prosím, docházku do seznamu na dveřích. 

ÚNOR 2019

05.03.2019 14:06

V únoru jsme se věnovaly pohádkám a masopustu. Zaměřily jsme se především na verbální vyjadřování - děti vyprávěly své nejoblíbenější pohádkové příběhy, vymýšlely příběhy podle obrázků z pohádkových knížek, povídaly jsme si o neobvyklých pohádkových přátelstvích, o dobru a zlu, či nadpřirozených schopnostech. 
Společně jsme se naučily básničku "O perníkové chaloupce".

Nezahálely jsme ani co se týče výtvarné činnosti. Společnými silami jsme vytvořily tři přincezny - Sněhurku, Popelku a Šípkovou Růženku spolu s věcmi, které k nim neodmyslitelně patří. Používaly jsme tempery a voskovky a výsledky našeho snažení můžete vidět na sítích u schodiště :) 

Shlédly jsme také divadelní představení "Sedm trpaslíků", které se nám do tématu měsíce krásně hodilo :) 

 

Jak už bylo řečeno, věnovaly jsme se také masopustu a karnevalovému veselí. Povídaly jsme si o tom, co to masopust vlastně je, prohlížely jsme si obrázky. Vyráběly jsme masky a klauny. Vše vyvrcholilo na konci měsíce karnevalem, který jsme si všichni moc užily! Děti měly krásné masky, tančilo se, zpívalo, jedlo, pilo, hodovalo :) Ještě jednou moc děkujeme za občerstvení a odměny do soutěží!
 

Únorové pohádkové putování jsme si všichni moc užily a v měsíci březnu nás čeká putování po Jesenici - budeme mít totiž téma "Naše město". 

 

Lucie a Lucie 

 

 

LEDEN 2019

04.02.2019 08:02

Začátek nového roku se nesl v duchu zimních sportů - některé děti vyjely na kurz Hravé lyžování a my ostatní jsme si o zimních sportech alespoň povídaly a    jelikož napadl sníh, užily jsme si koulovačku, stavění sněhuláků i jízdu na lopatách :) Vedle dovádění na sněhu jsme se ale i něco naučily - povídaly jsme si o bezpečnosti při sportu, o oblékání se v zimě, naučily jsme se telefonní čísla na policii, záchranku i hasiče. Vyrobily jsme zamrzlá okna z tuše a soli, či krasobruslařku, co má sukýnku ze sněhové vločky. 

 

Druhou polovinu měsíce jsme věnovaly zvířátkům v zimě. Povídaly jsme si o tom, kde spí, čím se živí...Učily jsme se rozlišovat, která zvířátka jsou domácí, a která divoká. Vyráběly jsme lesní zvířátka z ruliček, což děti moc bavilo. 

 

Trénovaly jsme také geometrické tvary, barvy, prostorovou orientaci, dělení slov na slabiky, či první hlásku ve slovech. 

 

Měsíc únor bude tématem pohádkový a už se na něj všichni moc těšíme!

 

Lucie a Lucie 

SCHŮZKA PRO RODIČE PŘEDŠKOLÁKŮ

29.01.2019 13:51

V úterý 5.2. 2019 od 17:00 se koná schůzka pro všechny rodiče předškolních dětí. Prosíme, přijďte bez dětí. 

PROSINEC 2018

07.01.2019 13:41

První polovinu měsíce jsme strávily nacvičováním na besídku. Spolu s dětmi jsme vyráběly kostýmy, kulisy, trénovaly koledy a nacvičovaly Vánoční příběh o putování do Betléma. Ve volných chvílích jsme si povídaly o tradicích a zvycích, které se pojí se svátky Vánoc - některé z nich si děti spolu s vámi vyzkoušely právě během vánočního setkání. Moc děkujeme, že jste přišli, doufáme, že se vám setkání líbilo stejně jako nám. Zároveň děkujeme za pohoštění, nejen na besídku, ale i k posezení u vánočního stromečku. 

 

Zbytek měsíce jsme strávily výrobou vánočních dekorací a těšením se na Ježíška. To jsme si zkrátily výletem do Vánočního dvora Dobrovíz a exkurzí na Letiště Václava Havla. Všem se výlet moc líbil, děti si dovezly suvenýr v podobě vlastnoručně vyrobené vánoční ozdoby. 

 

Lucie a Lucie 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>